***       Водещите вечерни новини       на 29 юни 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 29 юни 
Коментари Харесай

Водещите новини! НС се обяви „за“ Украйна в НАТО. Кремъл „нищо не знае“ за Суровикин и Пригожин


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 юни   

 

Кремъл нищо не знае – не знае къде е Пригожин и какво става с него, не знае и Суровикин къде е, какво се случва с него. 

Запитан от кореспонденти дали може да обясни обстановката към генерала, Песков съобщи: „ За страдание, не “.

В днешния си диалог с публицистите Песков беше помолен да разяснява и въпроса за местонахождението на самия Пригожин и в частност известията за аероплан, обвързван с него, който е летял за Москва от Санкт Петербург.

Говорителят на Кремъл отговори, че не знае къде се намира Пригожин.

***

Пригожин е отказал да подписа контракт с съветското министерство на защитата, след което е бил известен, че присъединяване на бойците му във военните дейности в Украйна се приключва. 

Това заяви пред публицисти ръководителят на комисията по защита в съветската Дума Андрей Картаполов, представен от Българска телеграфна агенция.

***

„ Рисковете бяха доста ясни още когато Русия нахлу в Украйна. За първи път след Втората международна война някой в Европа бе подготвен да наруши държавни граници. Най-добрият метод да се понижи рискът е да се помогне на Украйна. Това е най-хубавият метод да защитим другите страни, в това число и България “.

***

***

По данни на американската медия третият по значителност пълководец на въоръжените сили на страната (след президента и висшия главнокомандващ Владимир Путин и министъра на защитата Сергей Шойгу) не се е появявал в медийното пространство от събота, когато притежателят на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин подвигна протеста си.

***

Проект на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО беше импортиран в Народно събрание. Сред вносителите има представители на всички партии с изключение на " Възраждане " и Българска социалистическа партия, предава " Сега ".

В плана на декларацията се „ осъжда най-остро продължаващата непредизвикана и неоправдана пълномащабна война на Русия и закононарушенията против Украйна и нейния народ “; упорства се за подвеждането под отговорност на виновниците за тези престъпления; поддържа се запазването на суверенитета и териториалната целокупност на страната, както и нейното евроатлантическо бъдеще, в това число посредством участие в НАТО.

***

Четирима бесарабски българи от Болградски регион починаха на фронта през месец юни. За това се оповестява на уеб страницата на Болградската районна държавна администрация, предава Българска телеграфна агенция.

***

Той означи, че над 60 страни са във формата „ Рамщайн “ и никоя от тях не взе участие във войната. 

„ Да участваме във война - това е следващата нечиста сделка и операция на публичното мнение “, съобщи още Тодор Тагарев в отговор на въпрос. 

Тагарев добави, че има няколко страни в Европейски Съюз, които вземат участие в тези фондове с финансиране, само че тъй като имат конституционни ограничавания споделят, че тези средства не могат да отиват за летална помощ за Украйна, а за филантропична помощ.

***

„ Никога няма да изпратим български бойци в Украйна. Това може да стане единствено в случай че, Русия стартира война с НАТО. 

В момента България и НАТО не вземат участие във войната. Друга нечиста сделка е, че ще изпращаме военни санитари в Украйна. Няма такова нещо. Имаме потенциал да образоваме украински бойни санитари, тъй като центърът ни е на извънредно високо равнище “.

***

Още като 15-годишна Клаудия Шайнбаум стартира да се интересува от политика. Бедността, корупцията и нечистият въздух в Мексико са тематики, към които младото момиче преди време не остава безразлично. Особено незаслужено, съгласно нея, било това, че не всички млади мексиканци имат шанса да получат положително обучение.

***

Световната банка утвърди финансиране в размер на един милиард $ за Турция за възобновяване на засегнатите региони от унищожителните трусове на 6 февруари, заяви турската телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР